Deelnemers

Orkest

Muziekvereniging Fidelis wordt voor de gelegenheid uitgebreid met een popcombo en begeleidt zangers en zangeressen uit Breda en omgeving. Na een strenge selectie zijn alleen de allerbeste artiesten overgebleven die bekende en minder bekende nummers vertolken. Meeslepende ballads, stevige rocksongs, swingende popnummers en gezellige meezingers. Gedurende drie uur bent u getuige van het mysterie dat muziek heet en alle mensen en culturen met elkaar verbindt. Het wordt een feest der herkenning...u herkent de muziek, en wellicht ook de muzikanten want zij komen bij u uit de buurt! Deze vijfde editie van Feel the Music wordt beter, mooier, groter en gezelliger dan de voorgaande in 2009, 2011, 2013 en 2015. U mag dit niet missen!

Dansstudio Jump

Graag willen wij ons ook even voorstellen. Wij zijn Dansstudio Jump! We geven onze danslessen voor kinderen vanaf 3 jaar tot en met volwassenen op wel 8 locaties! Onze danseressen dansen in het team Jumpalicous! Ze dansen al vele jaren bij dansstudio Jump en zijn in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar, ze dansen gemiddeld 2,5 uur in de week. Dit wordt onze vierde editie van Feel The Music waaraan we meedansen. Onze docenten Maaike van Lingen, Michelle Rigter en Sandra Strijbos zijn vol enthousiasme bezig met het maken van de choreografieën en uitzoeken van de kleding die het geheel weer helemaal af zullen maken. We hebben er super veel zin in!

Combo

Bram Hermans (Basgitaar)

Hallo, De meeste van jullie zullen mij wel kennen als basgitarist. De basgitaar spelen doe ik al meer dan 50 jaar. De laatste jaren als bassist in een combo bij muziekprojecten en theatershows waaronder het James Bond concert, Youth on Stage Bavel, Sing Along Udenhout, Sixties Theatershow, enz. Ondertussen ben ik 62 jaar, heb 3 kinderen en 2 kleinkinderen, maar ik voel me nog jong. Vooral wanneer ik op het podium zit/sta. FTM4 wordt mijn 2e keer in dit muziekspektakel. Ik zie er naar uit!!!

Frans Oomes (Toetsenist)

Mijn naam is Frans Oomes en ik verzorg voor de tweede keer de pianopartijen in het combo. Mijn dagelijkse werkzaamheden hebben ook alles met muziek te maken. Ik werk als muziekdocent op het JTC in Roosendaal waar muziek een praktijkvak is. Samen muziek maken is het mooiste wat er is. Daarom doe ik weer heel graag mee aan deze editie van Feel The Music. In het voortraject ben ik deze keer ook actief geweest bij de audities voor de solisten en de samenstelling van het programma. Juist daarom weet ik hoe leuk het allemaal gaat worden en ik nodig iedereen daarom uit om te komen genieten van FTM5.

Bjõrn Colin (Slagwerk)

Hallo, ik ben Bjõrn Colin. Ik ben 17 jaar en ik zit op de HAVO. Met de muziek wil ik later verder. Daar zou ik heel graag mijn werk van maken, op welke manier dan ook. Ik drum al 10 jaar bij muziekvereniging Fidelis. Drummen, melodisch of pauken; dat maakt niet uit. Ik heb voor slagwerk al mijn A en B diploma en ben nog steeds bezig. Muziek maak ik eigenlijk de hele dag door. Op school zit ik bij de schoolband en begeleid ik solisten bij hun examens. Thuis ben ik graag bezig met muziek maken achter mijn drumstel, maar ik ben ook begonnen op de trombone. Dan ga ik nog bij Jurgen op les en speel in een groepje bij Lucifers Slagwerk. Feel The Music is wel het grootste project waar ik aan mee doe. Dit wordt voor mij al de 4e keer. Er zit heel veel variatie in de nummers, waardoor het altijd leuk blijft om te spelen. Dus als je wilt komen kijken, hoop ik je op in oktober te zien.

Celina de Hoon (Slagwerk)

Mijn naam is Celina de Hoon, ik ben 20 jaar en werk als pedagogisch medewerker bij Kober Kindercentra. Muziek is mijn passie, ik ben met muziek opgegroeid en heb dan ook een muzikale familie. Al 15 jaar ben ik muzikant bij Muziekvereniging Fidelis en dit wordt mijn vijfde editie van Feel The Music. Ik ben op mijn 7de begonnen op althoorn en deed daarna ook mee met de slagwerkgroep. Uiteindelijk heb ik voor het slagwerk gekozen en hiervoor mijn A en B diploma behaald. Ook zit ik al 10 jaar bij Muziekkapel de Fiepers en muziek maken maakt dan ook echt een groot deel uit van mijn leven. Deze editie zit ik, samen met mijn neefje Bjõrn Colin, in het combo en daar drummen wij verschillende genres. Het is erg afwisselend doordat er gewisseld wordt met percussie, melodisch, pauken en drumpartijen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Miriam Op de Beek (Gitaar)

Mijn naam is Miriam Op de Beek. Ik ben gitarist in het combo van FTM IV. Ik was gitarist in mandoline orkest Estrellita. Tijdens mijn schooltijd op het Onze Lieve Vrouwe Lyceum speelde ik in een eerste pop- en rockbandje, Bodypaint. Later tijdens mijn studie Logopedie speelde ik als bassist in verschillende bands. Na die tijd kwamen projecten voorbij als FTM en Bavel Izz Music, waar ik heerlijk heb mogen samenwerken met andere muzikanten. Er volgden nog meer bands zoals Rednose, Lily White Biscuits en the Vintage People waarin ik regelmatig backing vocals verzorgde. Inmiddels ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Als ik 'vrij' ben geef ik thuis gitaarles.... fantastisch om mijn passie te delen! Op dit moment speel ik basgitaar in eigen werk band 'Oakwood' met m'n lief Nill Marijnissen. Daarnaast speel ik in Dance Formatie Layer Cake. Kortom; de gitaar is mijn lust en m'n leven. Graag tot ziens bij Feel The Music 5!

Backing vocals

Carin Bock & Rincke de Bont

Carin
Hallo ik ben Carin Bock en ik ben 52 jaar. Ik zing al voor de vierde keer mee met Feel The Music en dat doe ik met heel veel plezier. Ik zit bij de backingvocals en dit is een hele gezellige club: hard repeteren en veel lol. Ik zing al bijna mijn hele leven lang, zoals bij de B-Vocals. Sinds kort zit ik ook bij theatergroep Roes en dat is een hele uitdaging.
Rincke
Ik ben Rincke, 24 jaar en dit jaar sopraan bij de backings van FTM. Op dit moment woon ik in Tilburg en werk ik bij uitgeverij De Geus in Breda. Mijn muzikale achtergrond is vrij gevarieerd: ik zing, speel piano en heb in de loop van de jaren al verschillende ervaringen opgedaan: solo, met bandjes, in tentfeesten, op verjaardagsfeestjes, van pop tot jazz en klassiek ...

Jan Jansen & Peter v.d. List

Jan
Mijn muzikale hoogtepunt van afgelopen jaar was zonder enige twijfel een duet dat ik samen met mijn dochter Dieuwke mocht zingen tijdens Youth On Stage afgelopen najaar in Bavel. Hoe rijk kun je zijn! Voor mij maakt de enorme saamhorigheid die ontstaat in projecten als FTM en natuurlijk de mooie muziek deelname meer dan waard.
Peter
Ik ben Peter van der List. Vijf jaar geleden was ik bij FTM 3 aanwezig als publiek. Ik was zo onder de indruk en had de wens om dáár nog eens tussen te mogen staan, als zanger. Daarom vind ik het erg leuk en een hele uitdaging om in de backings te zingen. Een grote wens is in vervulling gegaan.

Nilse van der Sanden & Bianca Wijngaards

Nilse
Ik ben leadzangeres bij bigband 2Swing4U uit Princenhage. Daarnaast zing ik in een duo met een gitarist, waarmee ik op borrels, recepties, bruiloften of gewoon in de kroeg optreed. Ook doe ik regelmatig mee met korte projecten met o.a. orkesten. Dit is de tweede keer dat ik met Feel The Music mee mag doen als backing vocal. Een super leuke uitdaging en vooral erg gezellig.
Bianca
Mijn naam is Bianca Wijngaards, 38 jaar. Zingen geeft me energie, maakt me blij. Ik vind het heerlijk! Als moeder en ondernemer heb ik een druk bestaan en dan is zingen een echte uitlaatklep. Jarenlang ben ik lid geweest van diverse koren en heb ik als backing vocal en solist verschillende keren meegewerkt aan projecten als Bavel Izz Music en Feel The Music.

Tim Schoonebeek & Joris van Eil

Tim
Mijn naam is Tim Schoonebeek, 34 jaar en in mijn vrije tijd draait m'n leven vooral om muziek en theater. Na twee musicalproducties van de Nieuwe Veste heb ik de sprong gewaagd en inmiddels studeer ik aan de professionele deeltijdopleiding MusicAllFactory aan het Factorium te Tilburg. Naast de MusicAllFactory volg ik zanglessen bij Niels Jacobs.
Joris
Ik ben Joris, 38 jaar, en woonachtig in dezelfde populaire wijk waar dit jaar FTM4 plaatsvindt. Mijn favoriete zanggenre is bigband jazz, op de voet gevolgd door zo ongeveer alle andere genres (exclusief grindcore). Ik heb in het verleden al vaker in verschillende rollen meegewerkt aan Fidelis-producties.

Solist

Angela Meessen

Hallo, ik ben Angela Meessen en ben 32 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het Amphia ziekenhuis in Breda als intensive care verpleegkundige en als reanimatie-instructeur. In mijn vrije tijd ben ik erg veel met muziek bezig! Het is echt mijn passie en uitlaatklep, ik kan als ik met muziek bezig ben even alles loslaten en alleen maar genieten. Ik ben de zangeres van PRIME, een classic rock coverband waar ik regelmatig mee optreed. Ik zing nu voornamelijk rock maar heb ook een lange tijd jazz gezongen bij een bigband. Verder doe ik (soms met Prime) regelmatig mee aan soortgelijke projecten als Feel The Music. Ik vind het altijd super om samen met veel talentvolle mensen iets geweldigs neer te zetten! Dit is de vierde keer dat ik mee doe aan Feel The Music en ik heb er nu alweer helemaal zin in! Tot dan!

Babs Jansen

Mijn naam is Babs Jansen en ik heb auditie gedaan voor Feel The Music 4. Dit met succes, want ik mag dit jaar meedoen! Al enige tijd ben ik zangeres in een rock-coverband waar ik met veel plezier zing. Ik kom uit Breda en woon daar nog steeds. In het dagelijks leven ben ik veel met muziek bezig. Ik volg de opleiding onderwijsassistent op het Vitalis College in Breda, waar ik 28 januari mijn diploma in ontvangst neem. Ik heb er erg veel zin in om met alle deelnemers dit jaar iets moois neer te gaan zetten!

Bram Limberger

Ik ben Bram, 26 jaar oud en studerende in Breda. Mijn passie heeft alles te maken met theater en muziek! Al op jonge leeftijd sprong ik graag op het toneel en heb zo vele muzikale avonturen mogen beleven. Bij Feel The Music mag ik mijn muzikale grenzen verleggen, want naast mijn musicalrepertoire mag ik nog een aantal bijzondere nummers, medleys en duetjes voor jullie zingen. Zie ik jullie dan?

Britt Koole

Ik ben Britt Koole. Na mijn conservatoriumopleiding ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als musicalzangeres. Toen ik na mijn laatste productie voor een knie-operatie thuis zat, besloot ik het roer om te gooien. Ik heb me dan ook met succes omgeschoold tot fysiotherapeute. Nu ben ik werkzaam in verschillende sectoren, van gehandicaptenzorg tot verpleeghuis en eerstelijnspraktijk. Toch blijft het kriebelen om te zingen. Daarom ben ik ook zo trots dat ik met deze productie op de planken mag! Wat een heerlijk orkest, mooie stemmen en een bak backing vocals waar je U tegen zegt! Ik ben blij!!!

Danny Meessen

Hallo, mijn naam is Danny Meessen, ik kom uit Wagenberg en ik ben een van de vele solisten die dit jaar mee zal doen aan Feel The Music 5. “Because we all feel the music!”. Naast zingen is muziek maken mijn grote hobby. Ik speel basgitaar en ben leadzanger van classic rock coverband PRIME. Verder speel ik nog trompet en ben ik al vanaf de eerste editie van FTM te horen geweest als trombonist in het orkest. Hierdoor heb ik alle edities van dichtbij meegemaakt en ik kan u vertellen dat het elke keer weer een beetje beter wordt. Ditmaal sta ik echter zelf in de spotlights en ga ik u vermaken met twee echte lekkere meezingnummers. En of dat nog niet genoeg is, speel ik ook gewoon weer mee in het orkest op de schuif. Dus ik zou zeggen…. Kom ook luisteren en 'Feel The Music'!

Dieuwke Jansen

Hoi! Ik ben Dieuwke Jansen en ik ben 14 jaar. Ik zit op het OLV in Breda. Ik ben vaak te vinden bij vriendinnen, op de manege en lekker in huis. Ik vind het ook super dat mijn eigen vader ook meedoet aan FTM4! Ik speel gitaar en ik zing. Ik zing al een lange tijd en vind het erg leuk. Het begon ooit bij de mini-playbackshow, maar is nu uitgegroeid tot Feel The Music 5!! Nog niet zo lang geleden deed ik ook mee aan Youth On Stage, dat was super! Verder zing ik bij diverse gelegenheden. Ik ben erg benieuwd wat FTM4 mij gaat brengen. Gitaar speel ik nu 1,5 jaar. Ik les bij Mirjam Op de Beek. Over een tijd wil ik mezelf gaan begeleiden op gitaar! Ik heb zin in dit spektakel!

Eveline Sand

Mijn naam is Eveline Sand, 25 jaar oud. Dagelijks reis ik vanuit Rijsbergen naar Tilburg op en neer waar ik de opleiding Docent Muziek volg. Hier zit ik nu in het derde jaar. Ook buiten school ben ik volop bezig met muziek, o.a. als zangeres bij bigband BuZz en als muzikaal leider van theatergroep BuitenSpel in Zundert. Samen muziek beleven is iets waar ik enorm van geniet. Ik heb dan ook heel veel zin om bij Feel The Music met zo'n grote club te mogen zingen. We gaan er samen iets moois van maken!

Laura van Heijst

Ik ben Laura van Heijst, 29 jaar en woon in Breda. In het dagelijks leven ben ik bijna afgestudeerd Kinderfysiotherapeute, maar in mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met zingen. Dit is echt mijn grote passie. Naast zangeres van de Blueband uit Gilze ben ik vooral bezig met musicals. Momenteel ben ik bezig met repeteren voor The Wiz met Spot Theater in Goirle. Ik heb twee jaar geleden ook meegedaan aan Feel The Music en dit beviel zo goed dat het naar meer smaakte! Ook dit jaar mag ik weer een aantal leuke, maar ook uitdagende nummers ten gehore brengen. Ik heb er zin in!

Linda Schrik

Linda Schrik – Bredanaar – 29 jaar – en ik laat me in het leven volledig sturen door mijn passie voor muziek en theater. Ik doe voor het eerst mee aan Feel The Music, maar heb mijn podiumervaring door de jaren heen al opgedaan in theater bij verschillende gezelschappen. Afgelopen jaar heb ik een prachtige hoofdrol mogen vertolken in 'Willem van Oranje' van Theatergroep Max Mini. Qua zang richt ik me dan ook vooral op musical en kleinkunst, maar Feel The Music opent weer een heel ander vat waar ik me op mag storten. Er is niks mooier dan met muzikale (en theatrale) creatievelingen bij elkaar te komen en zo iets moois te laten ontstaan. Vanuit daar... is het alleen nog maar genieten!

Lonneke Theeuwes

Mijn naam is Lonneke Theeuwes en ik ben 20 jaar. Op dit moment woon ik in op kamers in Utrecht waar ik Pedagogische Wetenschappen studeer. Muziek is een passie van mij, niet alleen muziek luisteren, maar ook muziek maken. Daarom ben ik een aantal jaar geleden op zangles gegaan, eerst musicalzangles, daarna klassiek. Het is de tweede keer dat ik aan Feel The Music mee zal doen en ik hoop dat het net zo leuk wordt als vorige keer!

Mirjam Sengers

Dit wordt de derde keer dat ik deel ga nemen aan Feel The Music en ik heb er weer super veel zin in! Het is geweldig om aan zo'n groot project mee te werken met zoveel enthousiaste en getalenteerde mensen, die een grote gezamenlijke passie hebben: zingen en muziek. Ik hoop ook deze keer weer dat het publiek net zo gaat genieten als wij!

Nikky Lijffman

Mijn naam is Nikky Lijffman, ik ben 30 jaar en woon in Breda. In het dagelijks leven ben ik Teammanager Horeca in de Efteling, dat doe ik met heel veel plezier, maar mijn passie is zonder twijfel: zingen! Muziek betekent voor mij emotie en het enige waar ik me echt in kan verliezen in de goede zin van het woord. Ik geniet ervan om met andere muzikanten op het podium te staan, iets dat ik regelmatig mag doen met mijn band. Met twee vocalisten staan we vooraan op het podium, dat is elke keer opnieuw ontzettend bijzonder. Voor mij is het de tweede keer dat ik ga optreden bij Feel The Music. Ik heb er weer erg veel zin in om met een live orkest te spelen en een aantal nummers ten gehore te brengen die iedereen kent!

Nill Marijnissen

Ik ben Nill Marijnissen en dit jaar mag ik voor de 2e keer meedoen aan FTM. Ik heb er weer veel zin in om samen te werken met zoveel enthousiaste en getalenteerde muzikanten. Ik ben er van overtuigd dat we met z'n allen weer een mooi concert afschieten! Als u er net zoveel van kan genieten als ik, dan wordt FTM weer een mooi feest.

Raimond Beekhuis

Qua stijl en muzikale smaak schiet ik echt alle kanten op en dat houdt het spannend vind ik. Of ik nu op een beurs Jazz mag laten horen of als zingende barkeeper disco en het Nederlandse lied combineer, de variatie houdt het spannend. Een jaar of zes geleden werd mij gevraagd om een carnavals-act te verzinnen, dat was de geboorte van Big Mama Cuba en tot op heden treed ik op feesten en partijen nog steeds veel met deze act op. Al met al bijna 15 jaar interesse in muziek en gelukkig valt dat heel goed te combineren met mijn baan in de horeca. Met Feel the Music krijg ik de kans om te zingen met een groot orkest, en zeg nou eens eerlijk: wie droomt daar als zanger nou niet van ???

René Habraken

Mijn naam is René Habraken en ik kom uit Heeswijk-Dinther. Mijn eerste kennismaking met muziekvereniging Fidelis was vorig jaar tijdens de voorbereidingen voor 2 unieke rockconcerten in Breda en Heeswijk. Samen met de Koninklijke fanfare uit Heeswijk, muziekvereniging Fidelis, de Herrie Davidson Band en fantastische solisten hebben we daar een knallend rockspektakel neergezet. Zo verheug ik me ook op 20 en 21 maart. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer iets fantastisch van te maken.

Richard Remmerswaal

Ik ben Richard Remmerswaal en dit is mijn 3e Feel the Music.

Sebastiaan Kranenburg

Mijn naam is Sebastiaan Kranenburg en ik ben 29 jaar. Geboren in Den Haag, maar ik woon al 6 jaar in Breda waar ik 'toerisme' studeer. Zingen en theater maken is voor mij altijd een passie geweest en met een vader die altijd in operettes heeft gespeeld is dat geen verrassing. Ik zelf zing vanaf mijn twaalfde en heb tot nu toe in verschillende koren gezongen. Sinds 2010 ben ik mij bezig gaan houden met musicals en heb al in verschillende producties mogen spelen. Sinds kort ben ik ook lid van theatergroep Max Mini en doe ik mee aan de productie "I love you, you're perfect, now change" van studententheatervereniging NHTV Theater. Kortom: ik ben druk bezig mij op zang- en spelgebied te ontwikkelen. Ik doe voor het eerst mee aan Feel The Music en kijk er naar uit om met al die goede zangers op het podium te staan!

Organisatie

Muzikale leider

Jan van den Brandt

Mijn naam is Jan van den Brandt en ik ben nu voor de vijfde keer initiator en artistiek leider van "Feel the Music". De ambitie om beroepsmatig als musicus en arrangeur werkzaam te zijn, kwam in een stroomversnelling sinds mijn HaFa directiestudie bij Gerrit Fokkema aan de Bourdon Hogeschool te Bilthoven. In juni 2009 ben ik afgestudeerd als Bachelor of Music richting orkestdirectie. Momenteel ben ik als dirigent verbonden aan de muziekverenigingen Fidelis Breda, Muziek Collectief Engelen, St. Caecilia Bavel en Constantia Ulvenhout. Naast deze dirigeeractiviteiten wordt in toenemende mate beroep gedaan op het vervaardigen van muziekarrangementen. Voor FTM5 zijn bijna alle arrangementen door mij geschreven.

Vocal coach/regie

Daniëlle von Stockhausen

Mijn naam is Daniëlle von Stockhausen en ik ben regisseuse van Feel the Music 5. Ik ben al jaren werkzaam als professioneel zangeres en entertainer en sinds 3 jaar ben ik ook actief als regisseur van muziektheaterproducties. Ik ben nu al bijna 20 jaar verbonden aan deze groep als front-lady “Sharona”. Daarnaast ben ik veelzijdig aan het werk: als studiozangeres, als backing vocal, als performance-coach, of speel ik een rol bij een kort musicalproject. En regisseren natuurlijk, en dit jaar doe ik dat bij… FEEL THE MUSIC 5! Deze editie hebben we verrassend veel nieuwe gezichten. De solisten die we nu weer gevonden hebben zijn ongekend getalenteerd en daardoor gaan we deze editie weer een level hoger!! Maar we mogen zeker muziekvereniging Fidelis niet vergeten want zonder dit fantastische orkest zouden we de show nooit kunnen maken. Voor meer info: www.daniellevonstockhausen.com.

Vocal coach/regie-assistente

Aranka van Dorst

Mijn naam is Aranka van Dorst en ik ben werkzaam als docent muziek, kunst & cultuur, rekenen en Nederlands op het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Daarnaast dirigeer ik popkoor The Monday Crew uit Teteringen. Na een jaar als solist en na een jaar backing vocals, stort ik me dit jaar op heel andere dingen bij Feel The Music. Ik ben onder andere regie-assistente. Dat betekent dat ik medeverantwoordelijk ben geweest voor het selecteren van de solisten en van het repertoire. Daarnaast gaan Danielle en ik met alle deelnemers aan de slag om er een compleet plaatje van te maken. Ook coach ik dit jaar de backing vocals en inmiddels hebben we al wat repetities achter de rug. Dat wordt erg mooi! Verder ben ik verantwoordelijk voor het secretariaat. De voorbereidingen zijn in volle gang en FTM komt steeds dichterbij.